De perfecte witte blouse

Een witte blouse is een ware aanvulling in je basisgarderobe. Elk seizoen weer van de partij en altijd een trouwe vriend in je garderobe. Tijdloos, draagbaar en de frisse start voor welke outfit ook. Als je eenmaal het perfecte exemplaar hebt zal hij zeker niet ongedragen in je kast blijven hangen. In deze serie gaan we opzoek naar het perfecte witte blouse voor in de garderobe.

De pasvorm voor de perfecte witte blouse

De perfecte pasvorm is voor iedereen weer anders. De een gaat voor passend en aansluitend, terwijl de ander graag een wat wijdere pasvorm heeft. Kies voor een blouse waar je je comfortabel in voelt. Daarbij is de lengte van de blouse ook belangrijk. Ga je voor lang en oversized, en daardoor veelzijdig als blouse jurk, ingestopt in een broek of rok met hoge taille. Of ga je voor een blouse met een aansluitende en kortere pasvorm. Wil je een blouse met een passende pasvorm? Dan is het belangrijk dat het hemd goed aansluit op de borst en er geen spanning op de knopen staat. Let er ook op dat de naad van de mouw (ter hoogte van je schouder) óp de schouder moet vallen en niet erover.

De perfecte witte blouse

De kraag

Kies voor een blouse met een goede kraag. Een net opstaand kraagje geeft net die je ne sais quoi. Er zijn vele soorten kragen, van hoog en puntig tot klein en iel. Voor een basisblouse is een Cutaway-kraag het meeste aan te raden, dat kunnen de meeste nekken goed hebben zonder dat je het teveel accentueert.

Stiksels

Ook herken je een goede blouse aan goede en sterke zomen en naden. Bekijk deze daarom altijd van dichterbij. Een goede blouse heeft geen losse draadeinden of scheve stiksels, wanneer dit wel het geval is is de blouse vaak met weinig zorg in elkaar gezet. Een kledingstuk met slechte stiksels ziet er in het begin niet alleen minder mooi uit, de kwaliteit zal ook minder worden na een paar wasbeurten.

De knopen

Tegenwoordig worden bijna alle knopen door een machine genaaid, dit is iets dat een machine niet echt veel beter doet dan een kleermaker. Doe daarom altijd een extra check en zorg ervoor dat het witte blouse wordt geleverd met minimaal één extra reserveknoop.

Hagelwit

Er gaat niks boven een hagelwitte blouse. Ga daarbij voor het witste wit dat je kunt vinden. Als je deze eenmaal hebt kun je natuurlijk altijd aanvullen met een blouse in een andere kleur of print om mee te variëren.

De perfecte witte blouse

 

Stoffen en materialen

Bij het kiezen van een goede witte blouse is de stof belangrijk. Je wilt dat een blouse lekker zit en fijn aanvoelt op je huid. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat deze doorschijnt. Daarbij is ons advies om te kiezen voor een blouse die is gemaakt van een natuurlijke stof en een beetje stijf aanvoelt. Deze bloezen gaan niet alleen langer mee, ze verliezen ook minder snel hun pasvorm.

100% Katoen

Een blouse wordt meestal voor 100 procent uit katoen gemaakt. Katoen is een natuurlijk materiaal en een sterke stof die lang mooi blijft. Het zit comfortabel, behoudt zijn vorm en het is ook een stof die ademt. Sowieso is puur katoen een goede basisstof om voor te kiezen voor in je garderobe.

Zijde

Zijde staat bekend als een soepele en elegante stof met een subtiele glans. Daarbij kreukt het nauwelijks en voelt het aangenaam op de blote huid door de fijne en zachte structuur.

Viscose

Een kunstmatige vezel en vergelijkbaar met katoen, maar is dan minder stevig. Viscose is luchtdoorlatend en daardoor een goede stof voor zwoele zomerdagen.

Lyocell en Modal

Lyocell is een duurzame stof die gemaakt wordt van houtsnippers van de eucalyptusboom. De stof valt net als zijde en heeft een subtiele glans. Het kreukt minder als viscose en neemt meer vocht op. Modal lijkt op katoen en is zacht, comfortabel en valt mooi om het lichaam.

 

De perfecte witte blouse

Shop suggesties voor het witte overhemd

Omdat je een lange tijd plezier wil hebben van je witte overhemd is het aan te raden om te kiezen voor kwaliteit en een perfecte pasvorm. Ga voor een overhemd van de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven. Je zult ervaren dat deze investering zich snel terugverdient. We selecteerden deze witte overhemden variërend van duur tot goedkoop en alles daartussenin. Deze hemden zijn gemaakt van natuurlijke stoffen die lang mooi blijven en duurzaam zijn.

 

De perfecte witte blouse
&Otherstories Classic Cotton Shirt €69

 

De perfecte witte blouse
Arket Oversized Poplin Shirt

 

Witte blouse dames
COS SLIM FITTED SHIRT € 49

 

Witte blouse dames
COS OVERSIZED SHIRT € 69

 

Bron afbeeldingen: COS

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.