7 Items die je in elke Scandinavische woonkamer tegenkomt

Van een ronde spiegel tot een comfortabele grijze sofa. Dit zijn de items die in je iedere Scandinavische woonkamer terug kan vinden.

Scandinavische woonkamer grijze bank

Grijze sofa

Je ziet ‘m in menig Scandinavisch huis voorbij komen: de grijze sofa. Variërend van grote hoekbank voor het hele gezin tot klein bankje voor jezelf en je lief. De grijze hoekbank is echt een allemansvriend. Bovendien is de grijze bank ook makkelijk te stylen met andere materialen en kleuren, daardoor past ‘ie in bijna elke woonstijl.

Scandinavische woonkamer ronde spiegel

Ronde spiegel

De ronde spiegel is haast niet meer weg te denken uit de Scandinavische woonkamer. Een voordeel: met een ronde spiegel in huis creëer je optisch meer ruimte. Ook wordt het zonlicht gereflecteerd, wat de kamer een stuk lichter maakt.

Scandinavische woonkamer houten hand

Houten hand

Als je goed oplet spot je ‘m in bijna elk Scandinavisch interieur. De houten hand van het Deense bedrijf Hay is inmiddels een waar iconisch design accessoire. De houten hand kun je in allerlei standen buigen en daarvoor verschillende gebaren laten zien. Handig voor modeltekenen, maar ook  geschikt als pennenhouder of voor het opbergen van ringen en sieraden.

Scandinavische woonkamer eames stoel

De kuipstoel

Nog een item die je ook overal tegenkomt in Scandinavische interieurs, is de alom bekende kuipstoel. De Eames designstoel staat bekend om zijn simpele design met praktische vormen en rustige kleuren. Het is een echte klassieker en een pareltje in de Scandinavische woonkamer.

Scandinavische woonkamer opvallende lamp

Opvallende lamp

In de winter zijn de dagen in het Noorden kort, goede verlichting is daarom van levensbelang in een Scandinavische woonkamer. Onze Noorderburen kiezen daarbij vaak voor bijzondere, opvallende lampen die de ruimte net even wat speelser maken dan standaard lampen dat doen. Die ene eyecatcher boven de eettafel of die toffe statement lamp maken je interieur helemaal af.

Scandinavische woonkamer zacht vloerkleed

Zacht vloerkleed

Niet alleen fijn voor het oog, maar ook lekker zacht voor de voeten. In Scandinavische woonkamers zie je vaak vloerkleden voorbijkomen, in alle soorten en maten die je maar kunt bedenken.

Scandinavische woonkamer zwart wit prints

Zwart wit posters

Als je net als wij ook dol bent op Scandinavisch design, dan is het je vast opgevallen dat huizen in het hoge Noorden vaak volhangen met toffe zwart wit posters. Variërend van posters met letters en geometrische vormen tot foto’s van natuur elementen. Abstracte posters geven je interieur net iets extra’s.

7 Items gespot in de Scandinavische woonkamer

Scandinavische woonkamer | 7 Items die je in elke Scandinavische woonkamer tegenkomt

Bron afbeeldingen: unsplash, nouw, 204park, arrivalhall, myscandinavianhome, kotijakeittio.

Written by scandistyles

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers en bloggers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.