6 Stijltips van Pernille Teisbaek

Als Pernille Teisbaek lessen in stijl geeft, zitten we graag vooraan. Bij dezen: zes stijltips van mrs Teisbaek op een rij.

1. Neem risico

Pernille kiest vaak voor outfits door out of the box te denken. “Daag jezelf uit met nieuwe onverwachte combinaties. Draag een jurk die je normaal gesproken alleen op feestjes aandoet juist op de dag óver een coltrui met een jeans en een paar sneakers” zegt ze. “We categoriseren automatisch dingen, maar als je ze uit de context haalt kunnen ze er echt cool uitzien. Combineer bijvoorbeeld je gymbroek met een paar hakken en draag ‘m ‘out en about’. Casual items kunnen heel veelzijdig zijn.”

2. De puntjes op de i

Met een sieraad geef je je look een geheel andere twist. “Als het op mijn outfits aankomt, ben ik niet bijzonder kleurrijk of gek, dus voor mij geven sieraden een persoonlijk tintje. Als je een sieraad hebt dat opvalt, helpt het om een ​​look te creëren” zegt Pernille. Je kunt een heel eenvoudige outfit upgraden met een paar geweldige oorbellen of een prachtige manchet. Daarbij is het ook een snelle oplossing om je outfit (van dag tot nacht) te veranderen.

3. Suit up

“Een goede blazer is essentieel in elke garderobe, maar in plaats van een te kiezen die super on-trend is, investeer in een blazer die bij je lichaamstype past. Het is beter om iets te hebben dat flatteert en goed samengaat met de andere stukken in je garderobe, want een goede blazer houdt je hele outfit bij elkaar” aldus Pernille Teisbaek.

4. Speel met contrast

Pernille is dol om te experimenten met contrast haar outfits. “Ik houd ervan om vrouwelijke en mannelijke items te combineren. Daarbij ga ik creatief aan de slag en probeer ik een boxy mannelijk jack over een zijden top of jurk.” Ze geeft daarbij als tip “probeer basic items met elkaar te combineren. Het is geweldig hoe je met het contrast van silhouetten en texturen een interessante moderne look kan creëren.”

5. Kies voor een simpel kleurenpalet

“Het is belangrijk om erachter te komen welke kleuren bij je passen en of warme tonen of koele tonen je meer aanvullen. Mijn huid is bijvoorbeeld geel van kleur, dus ik draag geen zilveren sieraden: goud staat me ​​veel beter.” Houd het kleurenpalet simpel en kies voor kleuren die goed bij je huid en haar passen.

6. Comfort

Pernille Teisbaek heeft toegang tot de allernieuwste collecties van modeontwerpers, maar ze kiest enkel en alleen voor de items waarin ze zich lekker voelt. “Voor mij gaat het om super comfortabel voelen in wat je draagt, dan heb je die ‘glow’” legt ze uit. “Als je iets aandoet en de deur uitgaat en je bent onzeker omdat de jurk te kort is of de broek te strak zit, heb je gewoon niet diezelfde ‘glow’.” Comfort is key!

 

Binnenkijken bij stijlicoon Pernille Teisbaek

Bron: net-a-porter

 

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.