Key pieces voor in je wintergarderobe

Image by Valentina Valdinoci

Als je dit seizoen je wintergarderobe wil aanvullen met een aantal key pieces, ga dan voor deze toppers. Niet alleen los van elkaar on trend, maar ook in de mix met andere basics.

Oversized sjaal

Zo een die je als een deken om je heen wikkelt en nooit meer af doet. De oversized sjaal is ideaal om over ieder outfitje heen te gooien voor een instant schwung. Een statement piece waarmee je in één keer klaar bent en ook een fijn alternatief is voor een vest of trui.

Mantel

Een warme winterjas is ideale partner om het koude weer te trotseren. Van puffer tot teddy, van geruit tot faux fur. Met het juiste exemplaar kun je zijn wie je wil.

Coltrui

De klassieke coltrui is een absolute basic en praktisch onmisbaar in je wintergarderobe. Om je outfit mee af te stylen of volledig omheen te bouwen. Kies voor een coltrui in een neutrale tint of opvallende kleur, een variant met print of aparte stof: met deze grote hoeveelheid aan keuzes zit er altijd wel een bij die bij je past.

Handschoenen

Simpelweg niet te missen in ons koude kikkerlandje. Daarnaast zijn ze ook de finishing touch voor je outfit.

Warm hoofddeksel

Of het een wollen baret, alpino, beanie of hoedje van faux fur is doet er niet zoveel toe: deze winter zijn alle hoofddeksels meer dan welkom.

Vest

Warm, wollig en heerlijk om in weg te kruipen tijdens de gure wintermaanden. Ook makkelijk om laagjes mee te creëren en dat blouse/jurk/shirt ook op frissere dagen door te dragen.

Longsleeve top

De coltrui krijgt deze winter concurrentie van deze alleskunner. De longsleeve, shirt, dunne trui: hoe je ‘m ook wil noemen, de top met lange mouwen is heerlijk om onder een gebreid vest of sweater te dragen. Ideaal voor degene die de coltrui maar benauwend vinden.

Lace up boots

De veterlaarzen raken nooit uit de mode. Ook deze herfst en winter niet. We zien nog steeds de stoere bikerboots, vooral de Dr Martens stijl is nog steeds goed vertegenwoordigd.

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.