Arket webshop

Na merken als Monki, Weekday en COS werd er onlangs een gloednieuw merk gelanceerd door H&M. Arket is de naam, de nieuwste telg van de Hennes-familie en opende onlangs de eerste winkel op het Koningsplein in Amsterdam. Het premium merk focust zich op klassieke, duurzame en kwalitatief goede spullen.

Arket collectie

Arket is een samenvoeging van ‘archive’ en ‘market’, daarnaast is Arket ook het Zweedse woord voor ‘vel papier’. Het merk laat zich inspireren door het archief, wat je ook ziet terugkomen in de nieuwe collectie en verpakkingen van producten. De stijl van Arket is tijdloos en functioneel, en is te vergelijken met die van COS. Veel basisstukken en weinig prints, in neutrale kleuren en met losvallende pasvormen.

Arket heeft kleding voor vrouwen, mannen en kinderen en verkoopt daarnaast ook interieur spullen en huidverzorging. De prijzen liggen iets hoger dan items van de andere H&M-merken, wat ook te verklaren is door de goede kwaliteit materialen die wordt gebruikt in de collecties en focus op duurzaamheid.

Arket webshop

Arket webshop

Op de Arket webshop kan je betalen met creditcard en Paypal. De verzendkosten naar Nederland kosten vijf euro, en dan heb je je bestelling binnen een paar dagen thuis. Alles boven de 150 euro wordt gratis verzonden.

www.arket.com

Arket in Nederland

Sinds het Zweedse merk is opgericht heeft het op allerlei locaties in Europa winkels geopend. Arket opende eerder vestigingen in Londen, Brussel, Kopenhagen, München en sinds kort ook in Nederland in Amsterdam en Den Haag.

De winkel van Arket straalt licht en rust uit en oogt georganiseerd en ruimtelijk. De winkel aan het Koningsplein heeft drie verdiepingen met items voor mannen, vrouwen, kinderen en het huis. Naast kleding, is er in de Amsterdamse Arket ook een café aanwezig, waar je je tegoed kan doen aan koffie, sandwiches en salades.

Arket webshop

Arket winkels

Koningsplein 20, Amsterdam

Wagenstraat 14, Den Haag

Ave de la Toison D’or 15, Brussel

Weinstraße 6, Munich

Kurfürstendamm 19-24, Berlijn

Købmagergade 33, Copenhagen

Regent Street 224, London

Westfield Stratford, London

Paradise Street 91-92, Liverpool

Bluewater, Kent

Drottningatan 53, Stockholm

Östra Hamngatan 39, Gothenburg

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.