Amsterdamse merken om te ontdekken

Dat Scandinaviërs mooie mode maken is een feit, maar wij Nederlanders kunnen er ook wat van. Want wat zien de nieuwe collecties er prachtig uit. Deze Amsterdamse merken weten ons ieder seizoen weer te inspireren met hun bijzondere technieken, kwaliteit stoffen en subtiele details. We zetten vijf fijne merken voor je op een rij.

Scotch & Soda

Amsterdamse merken Scotch & Soda

Scotch & Soda werd in de jaren ’80 opgericht en kreeg al snel vele fans. Vintage geïnspireerde kleding met een stoer randje. Een eigentijds label dat de laatste trends combineert met Nederlandse invloeden en een klassieke twist.

By Bar

Amsterdamse merken By Bar

Nog zo’n mooi merk met Amsterdamse roots. By Bar is opgericht door Barbara en ontwerpt vrouwelijke stukken met oog op duurzaamheid. De collecties zijn gevuld met mooie basics die niet onderhevig zijn aan vluchtige trends, maar waarbij moderne elegantie centraal staat.

Denham

Amsterdamse merken Denham

Het jeansmerk Denham werd opgericht in 2008 door Jason Denham en biedt spijkerbroeken gemaakt van hoge kwaliteit. De jeans worden gemaakt van speciaal denim uit Japan. Naast denim brengt het label ook andere items zoals spijkerjassen, truien en shirts.

Kings of indigo

Kings of Indigo

In het rijtje met Amsterdamse kledingmerken mag dit label zeker niet ontbreken. Kings of Indigo is een duurzaam merk dat staat voor jeans van kwaliteit, gemaakt van organisch katoen en gerecyclede stoffen. Ze hebben hele mooie broeken. Volgens Rank a Brand is het merk één van de meest duurzame jeansmerken van Nederland.

Lees ook: Nederlandse merken om te ontdekken

Pom Amsterdam

Pom Amsterdam

Pom Amsterdam is opgericht in 2011 en staat bekend om de kleurrijke items en sjaals waarmee ze begonnen. Inmiddels heeft het label een uitgebreide collectie met gekleurde items voorzien van vrolijke prints.

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.