Vijf Deense sieraden ontwerpers

Simpel met een gekke twist is waar Deense sieraden labels bekend om staan. Juwelen in alle vormen die je je maar kunt bedenken zoals rechthoeken, staven, cirkels, vierkanten afgemaakt met gekleurde steentjes en kleine details voor een speelse look. Veel sieradenmerken uit Denemarken zijn bijna nergens te koop in Europa. Zonde, want er zijn veel labels die een must zijn om aan je juwelenkistje toe te voegen.

Pernille Corydon

Deense sieraden ontwerpers Pernille Corydon

Subtiel, vrouwelijk en eenvoud zijn de kenmerken voor de collectie van Pernille Corydon. Sinds 2007 ontwerpt zij fijne sieraden van sterling zilver, goud en edelstenen. De sieraden worden met de hand gemaakt in haar atelier in Denemarken en worden inmiddels verkocht over heel de wereld in exclusieve modewinkels.

Maria Black

Deense sieraden ontwerpers Maria Black

Maria Black omschrijft haar sieraden als ‘the love child between London’s rebel spirit’ en dat zien we ook terug in haar collectie. Van kleine oorringen en armbanden met geometrische vormen tot subtiele kettingen met ronde hangers. De items zijn onderling ook makkelijk te mixen en matchen, waardoor je telkens een andere look kan creëren.

Line & Jo

Deense sieraden ontwerpers Line & Jo

Line & Jo is een stoer en verfijnd sieradenmerk dat is opgericht door de twee Deense goudsmeden Line Hallberg en Jo Riis Hansen. Samen ontwerpen ze een unieke collectie die bestaat uit een mix van elegante en minimalistische sieraden met een rauwe afwerking.

Enamel Copenhagen

Deense sieraden ontwerpers Enamel Copenhagen

Enamel Copenhagen is opgericht door de Deense ontwerper Marie Rantzau en maakt simplistische juwelen met een speelse touch. Denk aan simpele oorbellen en ringen met kleurige steentjes, die je op een tijdloze manier kan dragen en combineren. De sieraden zijn met de hand gemaakt en vervaardigd van authentieke materialen.

 

Lees ook: Shopadressen voor minimalistische sieraden

Georg Jensen

Deense sieraden ontwerpers Georg Jensen

Georg Jensen staat bekend als Deense zilversmid en wordt geroemd om zijn moderne zilverwerk. Als je opzoek bent naar minimalistische sieraden met een elegante twist dan ben je hier aan het juiste adres. Alle sieraden zijn van zilver en met de hand gemaakt.

 

Written by scandistyle

Scandistyle is een online magazine over al het moois dat Scandinavië te bieden heeft. Van mode tot interieur, bijzondere winkels en merken, maar ook ontwerpers met aandacht voor vakmanschap en oog voor kwaliteit.